Technisch inzicht op het gebied van digitale apparatuur is noodzakelijk.
Technisch inzicht op het gebied van digitale apparatuur is noodzakelijk. (Foto: Pexels)

DigiLAB en DigiFIT zoeken vrijwilligers

ENKHUIZEN - Als vrijwilliger bij de bibliotheek word je een vertrouwd gezicht in de vestiging. Sebastian van der Linden van de openbare bibliotheek: "Je helpt de bezoekers hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen. En je eigen kennis groeit door trainingen en ervaringen die je bij ons opdoet."

DigiLab en DigiFit voor jong tot oud

De bibliotheek zoekt een vrijwilliger DigiLAB voor woensdagmiddagen van 13:00 tot 17:30 uur. Het DigiLAB is een ontdek en ontmoetingsplek in de bibliotheek speciaal voor de 21e eeuwse vaardigheden. Vrijwilligers moeten beschikken over afffiniteit met robotica, virtual reality, 3D-printing en apparatuur en technisch inzicht op het gebied van digitale apparatuur. Gevoel voor het overbrengen van vaardigheden en plezier in het begeleiden van bezoekers, met name kinderen en grote groepen jongeren, zijn ook vereist.

Senioren digiwijs

Voor DigiFIT zoekt de bibltioheek een vrijwilliger voor om de week woensdag van 10:30 tot 11:30 uur. Tijdens het inloopuur geeft de vrijwilligers hulp aan met name oudere mensen die vragen hebben over of problemen hebben met hun tablet, smartphone, pc, laptop of e-reader. Voor deze functie wordt gevraagd: affiniteit met tablets, pc's, laptops, smartphones, apps en e-books/e-readers. Daarnaast ook technisch inzicht op het gebied van digitale apparatuur, gevoel voor het overbrengen van vaardigheden en voor grenzen van privacy en plezier in het begeleiden van bezoekers, met name senioren.

Meer informatie over de functies via wfb.voorvrijwilligers.nl.