Nieuw parkeerbeleid vraagt meedenken bewoners en ondernemers.
Nieuw parkeerbeleid vraagt meedenken bewoners en ondernemers. (Foto: JB/RM)

Parkeren Binnenstad Dinsdag 4 en 11 Februari 2020

Praten over parkeren Enkhuizen

ENKHUIZEN - De gemeente Enkhuizen nodigt ondernemers in de binnenstad uit mee te denken over het parkeerbeleid voor de komende jaren.

Parkeerbeleid toekomstbestendig maken

De gemeente Enkhuizen gaat een nieuw parkeer- en verkeersontwikkelplan opstellen. Dat wil de gemeente samen doen met inwoners en ondernemers. Dinsdagavond 4 en dinsdagavond 11 februari zijn er meedenkbijeenkomsten voor ondernemers in de binnenstad.

Maatregelen

De huidige verkeersmobiliteit vraagt wellicht om een andere inrichting van de stad, aldus de gemeente. De gemeente heeft de volgende vragen: Wat is belangrijk als het gaat om verkeer en parkeren in de binnenstad?

Hoe moet Enkhuizen er over tien of twintig jaar uitzien?

Leefbaar

Wat zijn de gevolgen en welke maatregelen zijn nodig om Enkhuizen leefbaar en bereikbaar te houden? Is er behoefte om meer ruimte te geven aan de auto? Is er behoefte aan meer parkeerplaatsen in het groen? Of moet juist meer ruimte worden gegeven aan de fietsers of voetganger door straten juist af te sluiten voor auto's?

Hoe gaat het met laden en lossen?

Ondernemers

Dinsdag 4 december is voor ondernemers in de detailhandel. Dinsdag 11 december is voor onderenemers in de horeca en toerisme. De avonden beginnen om 19.00 uur, met inloop vanaf 18.45 uur. Aanmelden via cynthia.vos@sed-wf.nl. Voor ondernemers buiten de binnenstad volgt een bijeenkomst op een later moment.