Toeristisch rondje door Enkhuizen. (Foto: Aangeleverd)
Toeristisch rondje door Enkhuizen. (Foto: Aangeleverd)

Kinderdagverblijf Berend Botje Enkhuizen: toerist in eigen stad

ENKHUIZEN - De peuters van Kinderdagverblijf Enkhuizen hebben genoten van een toeristisch rondje door Enkhuizen met de bakfiets. Ze hebben eerst de hertjes bezocht bij Hertenkamp, vervolgens gekeken bij de haven en zijn door de binnenstad weer terug gefietst naar het kinderdagverblijf aan de Sebastiaan Centenweg.

Voor de kinderen was het een feest van herkenning om door de stad te fietsen. Ze zijn langs het huis van één van de oma’s gefietst, hun toekomstige school, de plek van het pietendorp, waar je ijsjes kunt halen bij de haven en de hoge toren.

Daar bedoelen de kinderen natuurlijk de Drommedaris mee.

Thema’s vanuit de interesse van de kinderen

Op het kinderdagverblijf ondernemen de pedagogisch medewerkers verschillende activiteiten met de kinderen passend bij het thema van dat moment.

Momenteel zijn ze bezig met het thema Wij gaan op vakantie en waren ze toerist in eigen stad.

Ook bouwen ze een tent, knutselen ze een zonnebril, zingen ze liedjes passend bij het thema, lezen ze boekjes en leren ze nieuwe woorden als: zwembroek, zee, koffer, camping en insmeren. De thema’s worden behandeld vanuit de interesse van de kinderen.

Berend Botje biedt kinderopvang in een omgeving waar kinderen gestimuleerd worden in hun ontwikkeling. Maar vooral bieden zij kinderopvang waar kinderen met plezier naar toe gaan. Bij Kinderdagverblijf Enkhuizen bieden ze als extra service, zonder aanvullende kosten, een verse warme maaltijd tussen de middag. Dat is goed geregeld! Benieuwd naar Kinderdagverblijf Enkhuizen?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding via 088 2337000 om binnen te komen kijken. De rondleiding kan ook via WhatsApp videobellen. Tijdens de rondleiding kan je gelijk de nieuwe, veilige buitenspeelplek voor baby’s (het babynestje) van dichtbij bekijken.

Berend Botje compleet

Wist je dat Berend Botje in Enkhuizen, naast het kinderdagverblijf, ook buitenschoolse opvang, peuter- en gastouderopvang biedt?


Kijk voor meer informatie op berendbotje.nl.