Arjan Breukhoven onderscheiden met Draaginsigne in zilver. (Foto: Aangeleverd)
Arjan Breukhoven onderscheiden met Draaginsigne in zilver. (Foto: Aangeleverd)

Orgelconcert Arjan Breukhoven

VENHUIZEN - Arjan Breukhoven geeft 22 augustus een spectaculair orgelconcert op het fraaie Pels & Van Leeuwen orgel in de Hervormde kerk in Venhuizen. Via een scherm kunnen bezoekers op zijn handen en voeten meekijken.

Arjan Breukhoven (1962) studeerde orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij studeerde er tevens piano, zang, improvisatie en koordirectie. Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 500 concerten en diensten als organist, pianist en als dirigent in binnen- en buitenland. Ook is Arjan Breukhoven dirigent van verschillende grote koren. Hij is in 2008 onderscheiden met de Draaginsigne in zilver namens het hoofdbestuur van de Protestantse Kerk in Nederland wegens zijn verdiensten binnen de kerk.

Als pianist en als organist heeft hij een eigen stijl van improviseren ontwikkeld. Hij werkte aan zo’n 200 cd/dvd-producties mee, waaronder de zeer gewaardeerde serie improvisatie cd’s, maar ook bijzondere piano solo cd’s. Als componist is hij bekend door zijn composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Hij is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs. Hij speelt klassiek, populair maar ook improvisaties.

De kerk is open vanaf 19.30 uur. Aanvang concert: 20.00 uur. Kaarten zijn uitsluitend vooraf online verkrijgbaar à 12,50 euro via toegangskaart@gmail.com. Meer info: www.zingenenzo.com. Adres: Kerkweg 113 in Venhuizen.