DEEN sponsort verenigingen met 4 ton

REGIO - Bij DEEN vinden we het belangrijk dat onze klanten niet alleen fijn hun boodschappen bij ons kunnen doen, maar ook dat we ons steentje bijdragen aan het sociale leven in de omgeving van onze winkels. Daarom sponsoren we regelmatig evenementen, (sport)verenigingen en andere lokale doelen. Door de coronacrisis merken wij dat er juist nú behoefte is aan extra financiële middelen voor verenigingen. Daarom hebben wij besloten om dit jaar een speciale editie van de DEEN Jeugdsponsoractie te organiseren, waarbij wij een bedrag van 400.000 euro verdelen onder ruim 300 verenigingen rond onze winkels.

De Sponsor Actie gaat zondag 16 augustus van start. Drie weken lang krijgen de klanten bij besteding van 10 euro en bij aankoop van bepaalde actieproducten een sponsormunt. Deze munt kunnen ze schenken aan een vereniging naar keuze. Hiervoor staat in alle winkels een display met voor iedere vereniging een koker. Hoe meer munten, hoe meer geld voor de vereniging. In iedere winkel kunnen maximaal vijf (sport)verenigingen meedoen aan de actie.

Natuurlijk kan de actie niet plaatsvinden zonder de medewerking van alle klanten van DEEN. De klanten bepalen welke vereniging de meeste munten en dus het meeste geld krijgt.

De DEEN Jeugdsponsoractie bestaat al sinds 2000. Deze actie is ook toentertijd speciaal georganiseerd om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op te pakken. Een supermarkt heeft toch een belangrijke functie in een wijk of dorp. DEEN, met 80 winkels actief in Noord-Holland, Flevoland, Gelderland, Utrecht en Overijssel, geeft met deze actie invulling aan het sponsorbeleid van het bedrijf. Sinds 2000 is er al ruim vier miljoen euro verdeeld over de verenigingen! Dit jaar komt daar nog eens 400.000 euro bij. En dat geld is wel besteed, zo blijkt uit de vele reacties van diverse clubs.

Elke deelnemende vereniging ontvangt een verenigingspakket met daarin raamstickers en posters en een digitaal pakket met promotiemiddelen om zoveel mogelijk mensen mee te laten sparen voor sponsormunten. Zaterdag 12 september is de laatste dag dat de munten kunnen worden ingeleverd. De uitslagen worden vanaf 16 september 2020 bekend gemaakt.