Verwonder je over wat je ziet in de huisjes en beleef het museum op een verrassende manier. (Foto: Paul van Riel)
Verwonder je over wat je ziet in de huisjes en beleef het museum op een verrassende manier. (Foto: Paul van Riel)

Nieuw winterevenement in Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum zet deze winter een nieuw evenement op de agenda. Bezoekers wandelen door de sfeervolle straatjes van het buitenmuseum en zien bij het gluren door de ramen binnen onverwachte dingen. Dit winterevenement voor jong en oud vervangt de evenementen Avondopenstelling, Pietendorp en Zuiderzeelicht, die in hun huidige vorm door de coronamaatregelen niet te realiseren zijn.

Volgens Stephan Warnik, directeur van het Zuiderzeemuseum, zou het museum niet de kwaliteit kunnen leveren, die zij nastreeft bij dit soort grote evenementen en ziet zich genoodzaakt om deze evenementen dit jaar te annuleren. “Wij willen graag de winterse traditie voor onze bezoekers in stand houden en daarom hebben wij voor de donkere dagen een nieuw concept bedacht. Bij de totstandkoming van het nieuwe winterevenement wordt rekening gehouden met een geschikte vorm, die voldoet aan de dan geldende maatregelen tegen het coronavirus, waaronder de anderhalve meter afstand.”

Ongegeneerd gluren

Het buitenmuseum is tijdens dit evenement sfeervol verlicht en vanuit het gehele Zuiderzeegebied zijn er spannende objecten en rare verhalen verzameld. Op eigen gelegenheid kunnen bezoekers wandelen door het buitenmuseum, de uitgelichte objecten bekijken en luisteren naar de verhalen. Kinderen kunnen speuren naar de nieuwe mascotte (Marretje de meeuw), een driekoningenster maken of het schimmenspel spelen. Het evenement vindt in de namiddag en avonduren plaats op 11, 12, 13 (optie) en 18 december en de gehele kerstvakantie van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021 (m.u.v. 24, 25 en 31 december en 1 januari). Zie ook de website zuiderzeemuseum.nl voor meest actuele informatie.