Freerunnen & Special-gym bij Vek-Wik

ENKHUIZEN - Freerunnen voor meisjes is populair. Naast de jongens komen er steeds meer meisjes die zich opgeven voor freerunnen bij gymvereniging Vek-Wik. Freerunning is een uitdagende sport waarbij de deelnemers proberen op allerlei manieren, met verschillende technieken, obstakels te overwinnen.

De obstakels worden nagebootst en getraind in de gymzaal. Met freerunning worden kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen ontwikkeld. De lessen vinden plaats onder deskundige leiding van Michelle Maliszewski. Tijdstip: maandag 16.00 tot 17.00 uur in de gymzaal van De Bonte Veer, Wielewaal 5 in Enkhuizen. De eerste twee lessen zijn gratis proeflessen.

Special-Gym

Special-Gym voor mensen met een verstandelijke beperking start ook maandag 7 september in de gymzaal van de Bonte Veer. Special-gym is voor mensen met een verstandelijke beperking van alle leeftijden uit Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland en Andijk. Bij Special-gym sport iedereen op eigen tempo en niveau. Vanuit een basis van plezier en zelfvertrouwen wordt gewerkt aan het verbeteren van de motoriek en het uitbreiden van bewegingspatronen. De les bestaat uit bewegen, fitness en spelvormen. Er wordt zoveel mogelijk op en met muziek bewogen: plezier staat centraal. Special-Gym wordt gegeven door Nick Hofman, werkzaam als begeleider in de gehandicaptenzorg en sportinstructeur. Tijdstip: 19.00 tot 20.00 uur. Aanmeldingen en/of vragen via hphdevries@gmail.com of 06 83205270.