Sfeervol verlicht.
Sfeervol verlicht. (Foto: Hans Albers)

Seniorenavond Zuiderzien

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeeumuseum organiseert in samenwerking met de provincie Noord-Holland vrijdag 18 december een exclusieve seniorenavond van Zuiderzien in het buitenmuseum voor mensen van 65 jaar en ouder.

Wandel door de sfeervol verlichte straatjes langs 25 bijzondere locaties en ontdek achter de ramen onalledaagse objecten en hun verrassende verhaal. Verwonder je bijvoorbeeld over de dieren die tot leven komen op de aardewerk tegels aan de wand in Café Hindeloopen. Stephan Warnik, directeur Zuiderzeemuseum, over de seniorenavond: “Ons buitenmuseum biedt voldoende ruimte voor een verrassend, ontspannen en bovenal veilig avondje uit. Per tijdslot mogen 60 bezoekers naar binnen, waardoor er veel meer rust is en je op eigen tempo door het museum kunt wandelen.”

Gastheren en -dames

Er worden tijdens deze speciale avond extra gastheren en -vrouwen ingezet om, waar nodig, te helpen. Er geldt een speciale gereduceerde toegangsprijs van slechts vijf euro per persoon. Ook trakteert het museum op iets lekkers én biedt een aandenken aan om mee naar huis te nemen. Het buitenmuseum is in principe toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tickets voor de seniorenavond verkrijgbaar via zuiderzeemuseum.nl.

Café Hindeloopen.