Echt judo is nog te dichtbij en risicovol in deze tijd.
Echt judo is nog te dichtbij en risicovol in deze tijd. (Foto: Aangeleverd)

Kinderen sporten weer, eindelijk

ENKHUIZEN - Kinderen mogen sinds vorige week weer de sportvelden op. Dat leidt tot de eerste, voorzichtige trainingen. Ook de eerste judoles sinds weken wordt weer gegeven. Met een buitenles op het veld naast de gymzaal.

Zaterdag 2 mei werd begonnen met de eerste buitenlessen. Met veel oefenen en spellen wordt geprobeerd om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Er wordt nog niet in tweetallen geoefend. Alleen de judo-onderdelen worden getraind die individueel gedaan kunnen worden.

De kinderen tot twaalf jaar hoeven zich officieel niet aan de anderhalve meter te houden in het spel, toch worden zoveel mogelijk spelvormen gekozen waarbij lichamelijk contact tot een minimum beperkt wordt. Tot 20 mei worden de judolessen buiten gegeven. In afwachting van nieuwe regelgeving van de overheid.






Uw kind is weer van harte welkom om te komen om te trainen. De les duurt van 9.00 tot 9.50 uur.

Bos sport Buitenlessen voor jeugd van 29 april t/m 20 mei

Vanaf woensdag 29 april 2020 t/m 20 mei 2020 vinden de trainingen van Bossport plaats in de buitenlucht voor de groepen tot 18 jaar. De volwassenen mogen nog niet meedoen van de regering.

Plaats: Alle trainingen voor de jeugd vinden plaats op een sportveld naast de sportschool of gymzaal. Kijk voor het overzicht van de lessen in het lesrooster. De kinderen trainen op vrijwel dezelfde tijd als normaal. Alle lessen van 1 uur of langer worden 50 minuten, zodat de groep die klaar is, al weg is als de volgende groep aankomt. De kinderen mogen pas vlak voor de les begint aankomen. Ouders mogen niet langs de zijlijn blijven kijken.

Kleding: Kleedkamers mogen niet gebruikt worden. Iedereen dient in trainingspak of sportkleding aan te komen en te vertrekken. Ga voor de training thuis naar het toilet. Wie het vervelend vind om op het gras oefeningen te doen kan een eigen trainingsmatje of badlaken meenemen.

Persoonlijke hygiëne: Voor de training zal voldoende hand-gel aanwezig zijn om met schone handen te beginnen. Na de training dient iedereen direct te vertrekken.

Inhoud van de training: Zoveel mogelijk afstand 1,5 meter houden: We gaan oefeningen en spel doen volgens het Athletic Skill Model (ASM). Deze oefeningen kunnen gedaan worden op 1,5 meter van elkaar. De groep van 12 t/m 18 jaar dient zich wel volledig aan de afstand te houden. We zullen gebruik maken van loopladders, rackets, ballen, etc. Verder zullen we judo-onderdelen trainen die individueel gedaan kunnen worden. We gaan nog niet met tweetallen judoën, maar houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand. Wij gebruiken de oefeningen van het Athletic Skill Model (ASM) al langer in de warming up en zullen nu ook volledige lessen ASM geven.

De kinderen tot 12 jaar hoeven zich officieel niet aan de 1,5 meter te houden in het spel, toch zullen we zoveel mogelijk spelvormen kiezen, waarbij lichamelijk contact tot een minimum beperkt wordt. Echt judo is nog te dichtbij en risicovol in deze tijd.

Het is belangrijk voor de kinderen om weer te gaan sporten voor de sociale vaardigheden, plezier en conditie. We hopen alle kinderen weer in de lessen terug te zien. Toch begrijpen en respecteren we het ook dat sommige ouders het nog te vroeg vinden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen onder professionele begeleiding kunnen sporten, met inachtneming van de regels.

Na 24 mei hopen we dat de regels verder versoepelt kunnen worden en de lessen volledig voor iedereen weer binnen gegeven kunnen worden. De compensatie-uren kunnen pas later ingezet worden.

Kom zoveel mogelijk op je oude reguliere uur

Afbeelding