Blije gezichten bij de uitreiking.
Blije gezichten bij de uitreiking. (Foto: Aangeleverd)

Mantelzorgvriendelijke werkgever

REGIO - MEE & de Wering is een van de weinige werkgevers in Noord-Holland die zich ‘mantelzorgvriendelijke werkgever’ mag noemen. In heel Noord-West-Holland is het de tiende organisatie die deze erkenning onlangs in ontvangst mocht nemen.

Daarmee staat MEE & de Wering nu officieel als mantelzorgvriendelijk geregistreerd. MEE & de Wering biedt kwetsbare mensen en hun betrokkenen ondersteuning bij het vinden van oplossingen bji problemen.

Vanwege de huidige coronabeperkingen vond de overhandiging van het bijbehorende bordje op gepaste afstand plaats. MartijnTillema van Werk en Mantelzorg reikte de erkenning digitaal uit. Rob Hartings van Mee & de Wering nam hem via zijn beeldscherm in ontvangst: “We zijn ontzettend blij met deze erkenning. Hiermee tonen we dat we waarmaken wat we zeggen. Onze missie is een betere samenleving, en dat willen we natuurlijk ook voor onze collega’s. Helemaal als zij naast hun werk voor ons nog een naaste hebben waar ze veel tijd en aandacht aan willen besteden. Dat we nu ook officieel aan de aanbevelingen van Werk en Mantelzorg voldoen, is een grote pluim voor ons. Het sterkt ons in de gedachte dat onze professionals zich veilig en gewaardeerd kunnen voelen.”

Werk en Mantelzorg is een organisatie die gemeenten en instellingen helpt bij het combineren van werk en mantelzorg. Nederland telt steeds meer mantelzorgers. Dat komt door de vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt. Werk en Mantelzorg zet zich in om werkgevers bewust te maken van de (gezondheids)risico’s die hun werknemers lopen als zij naast hun werk ook mantelzorger zijn.