Afbeelding
(Foto: )

44 Gouden munten verspreid in West-Friesland

REGIO - West-Friesland heeft een rijke historie als het gaat om de Gouden Eeuw. Deze belangrijke periode is in West-Friesland nog steeds voelbaar en te beleven. In de regio zijn in totaal 44 iconen uit de Gouden Eeuw te vinden. Voortaan zijn deze iconen ook te herkennen aan de gouden munten in de bestrating.

De iconen, zoals de Drommedaris in Enkhuizen en het Oost-Indisch huis in Hoorn, zijn onderdeel van de Gouden Eeuw campagne.

Stolpboerderij

Maar ook historische gebouwen als Stopboerderij Swanenplaats in Venhuizen, de oude Koepoort, de LIbrije, de Westerkerk, het oude- en nieuwe weeshuis en het VOC pakhuis Het Peperhuis in Enkhuizen behoren hier allemaal toe.

Speciale routekaart

Deze campagne is een initiatief van de West-Friese gemeenten en Holland Boven Amsterdam. De munten zijn mede mogelijk gemaakt door het Recreatieschap Westfriesland. Via een speciale routekaart en een iconenboekje kunnen bezoekers van onze regio in één overzicht zien waar alle Gouden Eeuw locaties zitten. Deze zijn verkrijgbaar bij diverse toeristische informatiepunten en bij de iconen zelf. Kortom, de Gouden Eeuw (her)leeft!

Afbeelding
Gouden munten in de bestrating vestigen aandacht op historische trekpleisters.