In de vijver projectie van schepen en zwanen.
In de vijver projectie van schepen en zwanen. (Foto: rodi media irene hemels)

Zuiderzeelicht ingetogen spektakel met speelse lichteffecten

ENKHUIZEN - De derde editie van het Zuiderzeelicht is een fraaie vertelling met schitterende lichteffecten die de bezoeker in verwondering achterlaat.

Het volksverhaal De Scheepskapitein van Enkhuizen, verteld door acteur en regisseur Frank Lammers, is een zoet en eenvoudig verhaal dat bezoekers meeneemt naar de Zuiderzee van vroegere tijden. Het zeventiende eeuwse replica schip de Halve Maen komt goed tot zijn recht in het verhaal; gelegen vlakbij de torens van de kalkovens die regelmatig schitteren bij het donderen van de duivelse bliksem. Het schip is niet het enige decorstuk dat een hoofdrol vervult. De bezoeker wordt op het uitstekend landje aan het eind van het museum, naast de Compagnieshaven, verrast door een feeƫrieke voorstelling die de adem beneemt. Hard en zacht, schel en lieflijk: alles komt voorbij in deze Zuiderzeelegende en zoals een sprookje betaamt eindigt alles met een goede boodschap...

Avondwandeling

Het evenement is nog te bezoeken tot en met zondag 5 januari tussen 17.00 en 21.00 uur. De route duurt ongeveer zestig minuten. Het Zuiderzeelicht is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke startttijd tussen 17.00 en 21.00 uur. Reserveren via de site van het Zuiderzeemuseum.

De Halve Maen ligt in het Zuiderzeemuseum
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding