Met goud bekroonde oliebollen.
Met goud bekroonde oliebollen. (Foto: Rodi Media)

Met goud bekroonde oliebol

REGIO - De laatste dag van het jaar vieren we traditiegetrouw met familie en vrienden, vuurwerk, knallende kurken en goede voornemens. Een lekkere oliebol of appelbeignet mogen dan niet ontbreken.

Maar waar haal je nu de beste? Gewoon met de rest van de boodschappen bij Deen, Albert Heyn, Aldi of DekaMarkt. Speciaal bekroond zijn de oliebollen én appelbeignets bij Deen: deze dragen namelijk de titel Bekroond met Goud. Bakker Stephan Venema van Venemafood bakt deze lekkere oliebollen en appelbeignets. Zowel zijn oliebollen als appelbeignets zijn door onafhankelijke keurmeesters van het Nederlandse Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen gekeurd. Zij beoordelen de producten op verschillende aspecten, waaronder smaak, malsheid en kleur. Alleen producten die aan hoge kwaliteitseisen voldoen, mogen de titel Bekroond met Goud dragen, aldus NBC.

Het geheim

Het geheim van Stephan? Ervaring, passie voor het ambachtelijke bakkersvak en de ambitie om continu het product te blijven verbeteren. Stephan selecteert en keurt daarom alle grondstoffen zelf en werkt met innovatieve apparatuur, waardoor de kwaliteit hoog blijft. Deze oliebollen en appelbeignets, maar dat geldt natuurlijk voor alle oliebollen, liggen de komende dagen in de winkels. Beide producten worden dagelijks vers gebakken en geleverd.