Haal je boerenknecht diploma!
Haal je boerenknecht diploma! (Foto: Aangeleverd)

Herfstvakantie boordevol activiteiten in Hertenkamp Enkhuizen

ENKHUIZEN - Gedurende de herfstvakantie zijn er tal van kinderactiviteiten in Hertenkamp Enkhuizen. Van schilderen met herfstbladeren, een echt boerenknecht diploma halen tot creatief met pompoen en muziek op schoot voor de allerkleinsten. Alle activiteiten op een rij.

Dinsdag 13 oktober

De workshop Schilderij maken van herfstbladeren is dinsdag 13 oktober. Met een kleurenpalet, kwastjes en een schildersdoek maken kinderen een natuurschilderij. Eerst herfstbladeren verzamelen: van deze bladeren maken kinderen een compositie bladafdruk op het doek. De grond is bedekt met een tapijt van herfstbladeren in alle kleuren, vormen en maten. Uiteraard kunnen de bladeren onder de microscoop worden gelegd, bekeken en onderzocht. Tijdstip: van 10.00 tot 11.30 uur. Leeftijd: kinderen van 6 tot 12 jaar (kinderen jonger dan 9 komen met begeleiding). Kosten: 7,50 euro (incl. drinken en lekkers).

Woensdag 14 oktober

Aspirant boerenknechten steken de handen uit de mouwen. In de kinderboerderij is altijd veel te doen. De stallen moeten geveegd, de dieren gevoerd, de koe gemolken worden en nog veel meer... Aan het eind is er iets te drinken en ter plekke vers gebakken pannenkoeken. Wie komt er helpen op de kinderboerderij en verdient zo een echt Boerenknecht diploma? Tijdstip: van 10.00 tot 11.30 uur. Leeftijd: kinderen van 4 tot 8 jaar. Kosten: 7,50 euro (incl. drinken en eten).

Donderdag 15 oktober

Donderdag 15 oktober organiseert Hertenkamp Enkhuizen een workshop Pompoenen. De pompoenen liggen te wachten om uitgehold en uitgesneden te worden tot de meest enge of lieve pompoengezichten. Met een beetje geluk blijft de pompoen goed tot Halloween op dinsdag 31 oktober. Tijdstip: van 10.00 tot 11.30 uur. Leeftijd: kinderen van 6 tot 12 jaar. (kinderen jonger dan 9 komen met begeleiding). Kosten: 7,50 (incl. drinken en lekkers).

Vrijdag 16 oktober

Muziek op schoot voor peuters en kleuters is een ochtend voor de allerkleinsten. Gezellig samen zingen, dansen en muziek maken. Spelenderwijs de wondere wereld van de muziek ontdekken samen met (klein)zoon/(klein)dochter. Na afloop (of vooraf) een bezoekje brengen aan de kinderboerderij is prima mogelijk. Tijdstip: 14.00 tot 15.00 uur (workshop 1) en 15.00 tot 16.00 uur (workshop 2). Leeftijd: kinderen van 3 tot 6 jaar . Organisatie in samenwerking met Marieke Botman van muziekpraktijk de Zevensprong. Kosten: 3 euro. Geef bij aanmelding de voorkeurstijd aan.

Aanmelden

Door de corona maatregelen is er ruimte voor beperkt aantal deelnemers. Vol=vol. Aanmelden via reservering@hertenkampenkhuizen.nl of 0228 320310. Locatie: Wilhelminaplantsoen 2 in Enkhuizen.

Herfstvakantie boordevol activiteiten in Hertenkamp Enkhuizen.
Creatief met pompoen.