Stefan van Schaik en Annemarie van Dalen ondertekenen de intentieovereenkomst
Stefan van Schaik en Annemarie van Dalen ondertekenen de intentieovereenkomst (Foto: aangeleverd)

Intentieovereenkomst Wooncompagnie en Odion voor nieuwbouwproject

PURMEREND - Het nieuwbouwproject aan de Aletta Jacobslaan in Purmerend, waar wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke of een lichamelijke beperking hand in hand zullen gaan, komt steeds dichterbij. Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en bestuurder Annemarie van Dalen van zorginstelling Odion ondertekenden woensdag 8 januari een intentieovereenkomst voor dit project.

Op de locatie van de voormalige M.L. Kingschool komen 50 woningen waarvan 32 woningen voor volwassenen met een beperking. De andere 18 woningen zijn sociale huurwoningen. Het is ook de bedoeling dat in dit pand dagbesteding wordt geboden. Met het ondertekenen van de overeenkomst committeren beide partijen zich aan een potentiële samenwerking en kijken ze naar de praktische invulling en uitvoering van het project.

"Er is in Purmerend grote behoefte aan betaalbare woningen ook voor mensen met een beperking", aldus Annemarie van Dalen na de ondertekening. "Met de realisatie van dit project kunnen we, samen met Wooncompagnie, de wachtlijst beperken en deze groep woningzoekenden passende woonruimte en dagbesteding bieden. Met dit project komen 32 woningen beschikbaar voor mensen uit de gemeente Purmerend met een beperking."

Betaalbare woning

"Gezien de enorme druk op de woningmarkt zoekt Wooncompagnie volop naar de mogelijkheid om meer nieuwbouw te realiseren in de regio Waterland", stelt Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie. "Het is dan ook goed nieuws dat er niet alleen 32 woningen voor cliënten van Odion maar ook 18 appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens worden gerealiseerd. Totaal zullen we dan ook 50 woningen realiseren op deze locatie." Wooncompagnie is blij met een partner als Odion. "Dankzij onze samenwerking is dit project soepel van de grond gekomen waardoor we snel 50 huishoudens, met en zonder zorgvraag, aan een betaalbaar thuis helpen."

Focus op nieuwbouw

Dit project maakt onderdeel uit van een omvangrijke nieuwbouwambitie van Wooncompagnie. "In 5 jaar tijd leveren we maar liefst 1.100 nieuwe woningen op", stelt Stefan van Schaik. "Op korte termijn zullen we in Purmerend bijvoorbeeld de 30 woningen aan het Drontermeer opleveren en starten we met de bouw van 70 woningen aan de Lambertus Huisengastraat."