Milja Praagman
Milja Praagman (Foto: aangeleverd)

De Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

REGIO - Voorlezen is heel erg belangrijk. Niet alleen omdat het gezellig is en een band schept, het prikkelt ook de fantasie en het vergroot de kennis van de taal. Tijdens de Nationale Voorleesdagen (23 januari t/m 1 februari) gonst het van de gezellige voorleesactiviteiten in de vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland en krijgen de kleintjes ook nog eens een leuk cadeautje als ze lid worden.

Voor professionals, voorleesvrijwilligers en andere belangstellenden organiseert de Bibliotheek op 15 januari een (gratis) bijeenkomst in Bibliotheek Purmerend voorafgaand aan de Nationale Voorleesdagen. Het team Educatie van de Bibliotheek praat de deelnemers bij over de nieuwe prentenboeken en de bijbehorende lessuggesties. Speciale gast is Milja Praagman, schrijver en illustrator van prentenboeken. Ook is er een pop-up boekwinkel. Aanvang 19.30 uur tot 21.30 uur. Aanmelden kan via bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.

Beemster

In de bibliotheek Beemster is er zaterdag 25 januari van 11.15 tot 12.00 uur voor kinderen van 0 tot 4 jaar een muzikaal uurtje rondom het bekroonde boek Moppereend. Op 22 januari van 15.30 tot 16.00 kun je met kinderen van 3 tot 6 jaar van de meest ervaren voorlezers van de VoorleesExpress leren hoe je een goede interactie hebt met je kind via prentenboeken. Toegang is vrij. Kijk voor adressen en openingstijden op www.bibliotheekwaterland.nl.