Varen langs het fluisterende riet.
Varen langs het fluisterende riet. (Foto: Klaas Ros)

Vaarexcursie door winters Ilperveld

REGIO - Op zondag 19 januari om 13.30 uur organiseert Landschap Noord-Holland weer een wintervaartocht door de fraaie veenpolder Ilperveld, bij Landsmeer.

De tocht wordt begeleid door een gids en voert langs de vele eilandjes, omzoomd met geel riet. Dit geeft een warme, goudkleurige gloed op het verstilde water. De natuur lijkt in diepe rust, maar de duizenden wintergasten brengen volop leven in dit prachtige, waterrijke gebied. Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren. Je ziet ze dobberen op het water en soms met de hele groep verschrikt opvliegen wanneer er een roofvogel in de buurt komt.

Het is raadzaam om je warm aan te kleden. Goed ingepakt is het volop genieten op het water. Na afloop van de tocht trakteren schipper en gids je op een beker lekkere warme chocolademelk! Zin om mee te gaan, reserveer dan nu een plek aan boord. Het vertrekpunt is de parkeerplaats Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A in Landsmeer. Kosten voor volwassenen € 15,-, kinderen € 10,-. Beschermers betalen € 10.- en kinderen van beschermers € 7,50. Reserveren: www.gaatumee.nl.