Lieve Joris.
Lieve Joris. (Foto: aangeleverd)

Ontmoetingen met schrijvers

MIDDENBEEMSTER - Boeken bij Betje ontvangt vrijdag 13 maart in het Agrarisch Museum Westerhem in Middenbeemster de schrijfster Lieve Joris.

Schrijfster Lieve Joris te gast bij Boeken met Betje

Alexander Reeuwijk gaat haar deze avond interviewen. De avonden worden georganiseerd door het Betje Wolff Museum in samenwerking met José Ferdinandus.De Vlaamse, al lange tijd in Amsterdam woonachtige, schrijfster Lieve Joris trok op jonge leeftijd al de wereld in. Ze bezocht landen als Congo, Syrië, Egypte, Hongarije en China en verdiepte zich in de mensen die ze daar ontmoette. Altijd kwam ze thuis met verhalen en die leverden mooie, veel bekroonde boeken op. In haar nieuwste 'Terug naar Neerpelt' keert ze terug naar het dorp van haar jeugd, waar zij opgroeide als middelste in een woelig gezin van negen. Zij raakt in de ban van haar oudste broer Fonny. Hij wijst haar de weg uit het dorp, maar zelf ontspoort hij. 'Terug naar Neerpelt' is een prachtige, ontroerende familiegeschiedenis. Een fraai meesterwerkje.

Na afloop van het gesprek is er tijd om met elkaar een glaasje te drinken, boeken te bekijken of te kopen en Lieve Joris en Alexander Reeuwijk te spreken. Reserveren graag via de mail: boekenbijbetje@gmail.com. Tijd van 20.00 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur met koffie/thee en een Betjebonbon. Agrarisch Museum Westerhem, Middenweg 185a in Middenbeemster. Parkeren kan achter het museum. Entree 10 euro (betalen kan aan de kassa met pin of contant). De volgende avond van Boeken bij Betje is 17 april met Tijs Goldschmidt.