Stap voor stap leren omgaan met de computer.
Stap voor stap leren omgaan met de computer. (Foto: Pixabay)

Stap voor stap aan de slag met computer

DE RIJP - Voor wie graag meer met de computer wil doen maar niet goed weet hoe het werkt is 'Klik & Tik - De basis' misschien een goed idee. Deze cursus van meerdere bijeenkomsten wordt in maart gegeven in een aantal vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard of bij een samenwerkingspartner. Een bijeenkomst duurt een uur.

Gratis deelname, met kleine groep, in rustig tempo

Er wordt begonnen bij het begin en dan gaat men stap voor stap verder. Zo leert men typen, e-mailen en wordt het internet op gegaan. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kunnen de deelnemers zelf gaan oefenen. Met een kleine groep wordt gebruik gemaakt van computers van de bibliotheek. In een rustig tempo wordt iedereen geholpen om de computer te leren kennen. De cursus is voor echte beginners. Deelname is gratis. Er is ook een werkboek beschikbaar maar de aanschaf daarvan is niet verplicht. De kosten voor het werkboek zijn 10 euro.

De cursus start woensdag 4 maart in de bibliotheek in De Rijp, Jan Ploegerlaan 1C in De Rijp. De andere cursusdagen zijn woensdag 11, 18 en 25 maart en 1, 8, 15 en 22 april. Op maandag 16 maart gaat de cursus van start in Egmond bij PostaanZee, Voorstraat 82a in Egmond aan Zee. De andere cursusdagen zijn maandag 23 en 30 maart en 6 april. Aanmelden kan bij de klantenservice in de bibliotheek.