Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Halve finalisten AKF Sonneveldprijs in Beemster

MIDDENBEEMSTER - Het podium van Onder de Linden is het startpunt geweest voor veel cabaretiers, die nu alleen nog maar op de grote podia staan. Zoals Yentl & de Boer en Woe & van der Laan, en eerder al Claudia de Breij en Richard Groenendijk. Voor de liefhebbers van cabaret is het AKF, ofwel het Amsterdams Kleinkunstfestival, een prima gelegenheid om cabaretiers "geboren zien worden". Na drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2020. Op zaterdag 22 februari zijn de eerste drie halve finalisten te zien in Onder de Linden: Kitty Goemaat, Luan Buleshkaj en Beth & Flo.

Haar ouders zijn gescheiden. Dat is heel gewoon. Het is bovenal heel inspirerend. Twee keer verjaardagscadeaus, twee keer op vakantie, twee keer een gezellig gezin. Kitty Goemaat is nu 25 jaar. Kitty is een beetje vreemd, in de war en heus wel vrolijk maar vooral overtuigd van het feit dat zij het anders zal doen. Hoe, dat onderzoekt ze in haar programma 'Scheidsvechter'. Met scherpzinnige liedjes, absurde sketches en haar gevoel voor zaal en taal pakt zij je in en neemt ze je mee in haar hoofd.

In zijn eerste theatervoorstelling 'Leeuwenkind' kaart Luan Buleshkaj zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema's als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit, vriendschap, verlatingsangst en de hip-hop- en straatcultuur spelen een belangrijke rol. Spoken word-voordrachten worden afgewisseld met toneelspel en muzikaal ondersteund.

Beth & Flo

Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar hun piano staat en waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga's van Bach hebben geoefend. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten moeten kapot. Ze willen eruit! Veel liever gaan ze apenkooien, snoep scheppen en liefdesliedjes zingen. Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. Ze willen op avontuur.

Aanvang is 20.30 uur, entree: € 13,50. Reserveren via: www.onderdelindenbeemster.nl

Onder de Linden Beemster, Middenweg 150, Middenbeemster