"Ja, dat lijkt me wel wat………"

Joop meldt zich aan als vrijwilliger nadat hij onze oproep heeft gelezen in deze krant. Hij is al jaren vrijwilliger bij een andere organisatie om maaltijden rond te brengen. Helaas stopt deze dienstverlening en wil graag wat "om handen hebben". Hij vindt het contact met de mensen erg leuk! In onze oproep spreekt hem vooral aan dat hij zelf bepaalt wanneer hij iets doet, er niet wekelijks "aan vast zit" en dat hij ook nee mag zeggen.

Boodschappen

RSWP zorgt met meerdere vrijwilligers ervoor dat mensen in Purmerend, die niet in staat zijn zelf boodschappen te doen, dat de boodschappen gehaald worden die zij telefonisch doorgeven aan ons servicepunt. Deze dienstverlening heeft ook een sociaal karakter. Onze vrijwilligers maken een praatje en signaleren als het even niet goed gaat met deze mensen, dit geven zij dan door aan de consulenten. Het komt regelmatig voor dat wij er dan voor zorgen dat er een vrijwilliger langs komt voor een vriendschappelijk huisbezoek of het doen van klusjes.

Ritje naar het ziekenhuis

Tijdens het gesprek met Joop komt ook ter sprake dat hij het leuk vindt om mensen naar het ziekenhuis te brengen. Een abonnee betaalt 0,30 per kilometer aan de vrijwilliger voor de autokosten en wordt voor de deur afgezet.

Respijthulp

Daarnaast wil hij ook wel respijthulp geven. Respijthulp is hulp die je biedt aan mantelzorgers; mensen die voor iemand moeten zorgen thuis. Hoe waardevol is het als je als mantelzorger even naar je clubje kan en dat er dan iemand bij je partner kan zitten zodat jij even tijd hebt voor jezelf!

Geloof jij net als RSWP in een samenleving waarin we elkaar helpen en wil jij ook iets voor een nader betekenen en er zelf ook plezier aan beleven? Neem dan contact op via het servicepunt RSWP.