Artvark Saxophone Quartet
Artvark Saxophone Quartet (Foto: aangeleverd)

Sprankelend quartet in Jazzclub Mahogany Hall

EDAM - Het Artvark Saxophone Quartet vormt een van de meest sprankelende formaties van de actuele Nederlandse jazz. Het ensemble is inmiddels toe aan zijn zesde album 'Trance' en ter gelegenheid hiervan maakt het kwartet een tournee door Nederland en België met elf optredens.Op zaterdag 22 februari doen zij Jazzclub Mahogany Hall aan in Edam. Met de altsaxofonisten Rolf Delfos en Bart Wirtz, tenorsaxofonist Meter Erker en baritonsaxofonist Peter Broekhuizen beschikt het ensemble over letterlijk onverwoestbare blazers. Vier uiteenlopende persoonlijkheden, die elkaar ondersteunen en gezamenlijk een meerwaarde vormen.

Adres: Zeevangszeedijk 7 in Edam, Paviljoen De Zuiderzee. Aanvang: 21.00 uur (zaal open: 20.00 uur). Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50. Reserveren: k.roskam@hetnet.nl of 0299 372979; f.bakker01@quicknet.nl of 0299 372249. www.mahoganyhall.nl.

De muziek is afwisselend meditatief en opzwepend en heeft een buitengewoon beeldend karakter. Een concert waar je een positief gevoel aan over houdt en waarbij je zo nu en dan heerlijk kunt wegdromen. De titel 'Trance' is dan ook volledig van toepassing. Saai wordt het nooit, want op de juiste momenten rukken de altsaxofonisten je uit de komende winterslaap.