Pop-up store brandweer, van 14 maart tot 25 april op Makado
Pop-up store brandweer, van 14 maart tot 25 april op Makado (Foto: aangeleverd)

Brandweer opent 3 minute pop-up store

PURMEREND - In Zaanstreek-Waterland zijn er jaarlijks circa 100 woningbranden. Veel van die branden ontstaan door onvoorzichtigheid. Bovendien heb je bij een brand slechts 3 minuten om te vluchten. Daarom is het belangrijk te weten wat de meest brandgevaarlijke situaties zijn in en rond het huis en hoe je die kunt vermijden om brand, schade en leed te voorkomen. Eén van de dingen die je zelf kunt doen is bijvoorbeeld een rookmelder installeren, maar er zijn meer tips. De brandweer deelt ze graag en vanwege het levensbelang opent de brandweer hiervoor zaterdag 14 maart een pop-up store in Makado Winkelcentrum in Purmerend. Deze is tot 25 april te bezoeken.

Heel Nederland telt ongeveer 6000 woningbranden per jaar. Hierbij vallen zo'n 600 gewonden en 52 dodelijke slachtoffers, waaronder 13 ouderen. Brand veroorzaakt op z'n minst veel materiële en emotionele schade.

Voorkom brand

Brand in huis voorkomen is altijd beter. In de pop up store ontdek je wat de 26 meest voorkomende brandoorzaken zijn en kun je de brandgevaarlijke situaties identificeren zodat je ze thuis kunt vermijden. De aanwezige medewerker bij de pop-up store beantwoordt vragen, geeft tips en vertelt over wat de brandweer zoal tegenkomt in de praktijk.

Ontdek de meest voorkomende brandoorzaken

Het is voor het eerst in de regio dat dit pop-up store concept wordt ingezet. Als er voldoende mensen naar de store komen, kan de brandweer het vaker als communicatiemiddel inzetten op verschillende plaatsen in Zaanstreek-Waterland. Daarom willen zij graag weten wat mensen vinden van het concept én wat zij zelf al doen of gaan doen om brandgevaarlijke situaties thuis te voorkomen.

Schooluitstapje

De pop-up store kan met name interessant zijn voor ouders met baby's en jonge kinderen, studenten of bewoners van een huurwoning, bewoners van appartementen, senioren die zelfstandig wonen; iedereen die vooruit denkt, brandgevaarlijke situaties wil voorkomen en tips wil over brandveilig leven. Wellicht leuk als idee voor na het boodschappen doen met het gezin, met (klein)kinderen of als schooluitstapje.

Openingstijden

Openingstijden: 14 maart t/m 25 april 2020, op donderdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur of op afspraak via samenbrandveilig@vrzw.nl.

Locatie

Locatie: Makado winkelcentrum,
John F. Kennedyplein 23, Purmerend.

www.brandweer.nl/zaanstreek-waterland/pop-up

Afbeelding