P3 directeur Rob Bout, wethouder Eveline Tijmstra en Wolter Kroes: aftrap naar het 'nieuwe geluid' van P3
P3 directeur Rob Bout, wethouder Eveline Tijmstra en Wolter Kroes: aftrap naar het 'nieuwe geluid' van P3 (Foto: Han Giskes)

P3 op koers naar bredere programmering

PURMEREND – Afgelopen zaterdag presenteerde Cultuur- en Poppodium P3 haar 'nieuwe geluid'. Voorafgaand aan een volgepakt concert van Wolter Kroes nam deze samen met wethouder Eveline Tijmstra de honneurs waar om de aftrap te geven. Niet alleen het nieuwe systeem van het Purmerendse Bose werd ingewijd, maar ook in de programmering klinkt er een nieuw geluid. P3 wil beter aansluiten bij de lokale wensen en verbreedt het aanbod naar meer hiphop en Nederlandstalig. Tino Martin en André Hazes staan al geboekt voor het najaar.

Meer hiphop en Nederlandstalig in de programmering

Het nieuwe geluid moeten we vooral ook figuurlijk nemen zegt Nanda Haverkort van P3. Onder leiding van interim directeur Rob Bout heeft de Purmerendse poptempel een aardige boost gekregen. Behalve de bredere programmering is er namelijk ook een nieuwe huisstijl en website, en wordt er gefocust op lokale binding. Niet alleen in samenwerking met lokale partijen op het gebied van techniek of vormgeving, ook met het bieden van podia en kansen aan nieuw talent.

Evenement

Dat laatste resulteerde bijvoorbeeld in het opzetten van het evenement de Waterlandse popprijs (WAPP). Nanda: "Rob van Oosten, die samen met Tom van Houten bij P3 de succesvolle formule P3 muziekcafé heeft ontwikkeld kwam met dit idee. De WAPP biedt regionaal talent in Waterland de kans om zich in een competitie aan een breed publiek te presenteren. We starten de WAPP lokaal waarna de finale plaatsvindt in P3."

Dj School

In hetzelfde jong talent kader is er een samenwerking aangegaan met de DJ School Noord Holland in Purmerend. "Zij krijgen bij ons in P3 permanent twee muziekstudio's ter beschikking. Een samenwerking waarmee er korte lijnen liggen naar nieuw talent."

Nieuw: Waterlandse popprijs (WAPP)

Maar er komen meer nieuwe activiteiten die een breder publiek moeten aanspreken. "Zo zijn we bezig met het opzetten van muzikale bingoavonden en plannen we intieme 'luie zondagsessies', in samenwerking met het gerenommeerde Indielabel Excelsior Recordings waar onder meer artiesten als Tim Knol en Bouke Zoete zijn aangesloten.

"Kortom, een zeer breed programma waarbij we naast grote namen ook de kleine pareltjes naar binnen halen. Figuurlijk het nieuwe geluid betekent dus zowel een bredere programmering als nieuwe initiatieven om dit geluid op de kaart te zetten."

"We hebben goed geluisterd naar wat er wordt gevraagd en houden vinger aan de pols van wat er speelt. Ik denk dat dit met de nieuwe programmering en de plannen die we ontwikkelen goed naar voren komt", aldus Nanda.