De start van de 10 kilometer.
De start van de 10 kilometer. (Foto: Han Giskes)

Ondanks wind geslaagde Purmer Run

PURMEREND - De eerste editie van de Purmer Run, het alternatief voor de jarenlang bestaande Munnikloop, had ondanks de harde en frisse wind een geslaagd verloop. Met 134 deelnemers was de organisatie best tevreden. start en finish waren in Baanstee-Noord. Caravancentrum Waterland stelde spontaan de accommodatie beschikbaar voor het verkleden, het stallen van de spullen en een natje en droogje. Fysiotherapie Bijman + Helsloot was aanwezig om eventuele stramme spieren te behandelen.

Bij de jeugdloop over 1 kilometer zegevierde Maartje Rol van het organiserende NEA Volharding in 4:26. Haar clubgenoten Kevin Konijn en Maya Bijron eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. Net buiten de prijzen vielen Pieter Bron, Kim de Greeuw, Zoey Bakker, Owen Pankras, Simon de Jong, Levi Lam en Eva Kamping.

De 3 kilometer bij de mannen was een prooi voor Jelle Rol van NEA in een tijd van 12:46. Jarlath Wadey eindigde als tweede en Darron Wadey werd derde. Lieke Kamping van NEA won de wedstrijd bij de dames, voor Mylene Merlijn en Michelle Paes.

Bij de heren 5 kilometer liep Martin van Rijn 18:58 en werd daarmee eerste. Menno Merlijn eindigde als tweede en Veron Lust werd derde. Annemieke de Boer van Zaanland kwam binnen in 22:09 en won de strijd bij de dames. Annemieke Bot van Hollandia werd tweede en Laura Babucci van NEA Volharding kwam als derde over de finish.

Dan de 10 kilometer. Hier liep Bouke Bouma van AV Edam in 34:03 de snelste tijd. Hij volbracht de afstand twee minuten sneller dan Awet Haille, die als tweede over de meet kwam. Jeroen Lute van Zuid Scharwoude eindigde als nummer drie. Tenslotte bij de dames; 1. Nicky van Bruggen in een tijd van 49:37; 2. Gizelle Rijnen en 3. Wendy Jong.

Al met al was de eerste Purmer Run een alleszins goed alternatief voor de Munnikloop.


De prijswinnaars bij de jeugdloop.