Alle tafeltjes waren goed bezet.
Alle tafeltjes waren goed bezet. (Foto: Cees Bandt)

Drukbezochte wijklunch Stadspartij

PURMEREND - De Stadspartij Purmerend nodigde bewoners van Wheermolen uit voor een wijklunch in het Makado Centrum. Met als achtergrond dat de partij onder het genot van een kop koffie en een broodje in een ontspannen sfeer meningen zou horen over actuele onderwerpen zoals woningbouw, voorzieningen in de wijk en de doorstroming van het verkeer. Maar ook over eventuele overlast gevende jeugd, parkeren, asociaal rijgedrag en stadsverwarming.

De opkomst was goed. Alle tafeltjes in het Makado waren bezet door bewoners en vertegenwoordigers van de Stadspartij. Raadslid Coen Lageveen: "Er gebeurt heel veel in Wheermolen. Na een ingrijpende vernieuwing is het westelijke deel van de wijk nu klaar. Binnenkort wordt begonnen met Wheermolen-Oost. Wij vinden het directe contact met bewoners belangrijk. Alleen door hun inbreng is het mogelijk om de mening van de inwoners in de gemeenteraad goed te laten horen."


Op 29 maart is het Makado opnieuw decor van een activiteit van de Stadspartij. Het wordt een gezellige middag voor alleenstaande ouderen voorzien van muziek, een hapje en een drankje.

Bewoners konden ook in gesprek met de wijkagent.