Voorouder spreekuur

PURMEREND - Op vrijdagmiddag 20 maart organiseren het Waterlands Archief en de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) het eerste Voorouderspreekuur van dit jaar. Herman Rijswijk van de NGV zal dan een presentatie geven over 'Onze voorouders in belasting- en transportregisters'. Aansluitend is gelegenheid voor vragen en advies over voorouderonderzoek.

Het Voorouderspreekuur eindig om 16.00 uur. Aangezien het een informatiemiddag betreft is er geen gelegenheid voor onderzoek in de studiezaal van het Waterlands Archief. Het adres van het Waterlands Archief is Wielingenstraat 75, Purmerend. Gratis entree.

De belastingregisters van destijds zijn vaak bewaard gebleven en vertellen veel over eigenaren en hun bezittingen. Samen met oude transportregisters, waarbij aan- en verkoop van onroerend goed werd vastgelegd, geven deze registers inzicht in familierelaties en de economische positie van voorouders. Het zijn daarom interessante bronnen voor iedereen die geïnteresseerd is in familiegeschiedenis.