Ewoud Beemster.
Ewoud Beemster. (Foto: aangeleverd)

'Aan mijn conditie kan het niet liggen...'

Vervolg voorpagina

Voorbereiding

Ewoud bereidde zich voor op de challenge door flink te sporten. Drie keer per week deed hij aan fitness en daarnaast zwom hij wekelijks. Ook deed hij aan Tacoyo: een groepsles op muziek voor zowel lichaam als geest. De letters Tacoyo staan voor training, ademhaling, conditie, ontspanning, yoga en omgaan met stress. Ewoud: "Het enige waar ik een beetje tegenop zie is het risico van hoogteziekte. Ik heb daar inmiddels mee geoefend in een drukkamer hier in Alkmaar. Ik kan je vertellen dat dit geen overbodige luxe was. Door de druk ga je sneller ademen en zie dat maar eens goed onder controle te houden."

Kleinzoon

Ook het klimaat op de berg is een puntje van aandacht. "Maart is onderdeel van het regenseizoen in Tanzania, en klimmen met natte kleding is natuurlijk niet ideaal…" Toch overheerst bij Beemster de uitdaging om de klim te voltooien.

De top van Mount Meru ligt op 4.566 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht over haar 'grote zus': de wereldberoemde Kilimanjaro. Mount Meru is een uitdagende klim. Ewoud: "Alhoewel ik inmiddels goed getraind ben. vind ik toch best spannend. Zo klimmen we ook een keer 's nachts waarbij we een klein lampje op ons hoofd dragen. Maar... we worden in het ochtendgloren wel beloond met een prachtig uitzicht op de top van de Kilimanjaro." Na de klim die een dag of vier in beslag neemt, verblijft Ewoud nog een week langer in Tanzania om bij zijn dochter en haar gezin te verblijven. "Mijn kleinzoon is 23 maart jarig en hoe leuk is het dat opa nou eens een keertje op zijn verjaardag aanwezig is?"


Zie voor meer informatie over dit project op: https://kominactie.vso.nl/project/kili.