Tiende boerderijwinkel Beemster kaas

REGIO - In Uitgeest is de tiende Beemster boerderijwinkel geopend. De familie Terra, net als de negen andere boeren, is lid van de coöperatie van CONO Kaasmakers en verkoopt diverse varianten Beemster kaas. Daarnaast zijn er allerlei soorten lokale producten zoals melk, eieren, zelfgemaakte vla, verse vruchtensappen, groenten en honing verkrijgbaar..

Lokaal kopen bij de boer is al langere tijd in trek en ook de boeren van Beemster kaas zitten niet stil. In de onlangs geopende boerderijwinkel bieden Harm en Maaike Terra hun verse producten aan voor iedereen uit de omgeving. Uiteraard verkopen ze er ook verse Beemster kaas.

Trend van nu

"Lokaal kopen past bij de trend van nu. Mensen willen graag weten waar hun eten vandaan komt en dichter bij de bron dan op het boerenerf kun je niet komen. Dat stukje extra beleving wordt bovendien erg gewaardeerd. We verwachten dan ook dat er de komende jaren nog meer boeren komen die zelf producten gaan verkopen. Soms gaat het om een automaat, andere keren staat er een echte boerderijwinkel," aldus Kristine van de Velden, Senior Brand Manager van CONO Kaasmakers.

Consumenten kunnen op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur terecht bij de winkel aan de Provincialeweg 3a, 1911 MZ te Uitgeest. In Noord-Holland bevinden de overige Beemster boerderijwinkels zich in Katwoude, ’t Veld, Heerhugowaard, Uitgeest en in Huisduinen.

Openingstijden

Informatie, adressen en openingstijden: www.beemsterkaas.nl/nieuws/boerderijwinkels.