Vervolg voorpagina

De drie meest genoemde omstandigheden zijn 1 op 1 overgenomen in het voorstel. De drie situaties zijn: relatiebreuk met kinderen, inwonende gezinnen en problematisch thuiswonende jongeren.

Iedereen die ingeschreven staat op WoningNet of Woonmatch bouwt straks punten op met inschrijftijd, zoekduur en omstandigheden. Dit puntenaantal is bepalend voor de woningtoewijzing. Degene met het hoogste aantal punten krijgt de woning.

Wachtpunten (inschrijftijd): per jaar wordt één wachtpunt opgebouwd. Wachtpunten zijn de basis en lopen altijd door. Zoekpunten: per maand wordt één punt opgebouwd met een maximum van dertig punten. Situatiepunten: per maand wordt één punt opgebouwd met een maximum van twaalf punten. Voor wie niet actief zoekt nemen de zoekpunten ook weer af. Dat gaat in hetzelfde tempo als opbouwen: één punt per maand. Het systeem met urgentie blijft bestaan.

Reageren

Tot en met 28 juli 2020 kunnen inwoners een reactie geven op het voorstel. Eind 2020 nemen de vijftien gemeenteraden een besluit over het voorstel.

Op www.socialehuurwoningzoeken.nl is alle informatie over het voorstel te bekijken. De papieren stukken zijn op te vragen via woonbeleidbeemster@purmerend.nl t.a.v. mevr. J.M. Molenaar, of door te bellen naar (0299) 452 452. Een reactie op het voorstel moet gericht zijn aan het college. Een schriftelijke reactie kan gestuurd worden naar Postbus 15, 1440 AA in Purmerend of Postbus 7, 1462 ZG in Middenbeemster.

Ook mailen is mogelijk, dit kan naar woonbeleidbeemster@purmerend.nl ter attentie van het college van B&W (mevrouw J.M. Molenaar).