Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Postzegelverzamelaars voor Only Friends

KROMMENIE - Dat de postzegel nog altijd gekoppeld is aan hobbymatig inspanningen zal menigeen weten. De Posthoorn Krommenie is een vereniging van Zaanse postzegelverzamelaars. Een keer per jaar houden de leden een bijzondere veiling die in het teken staat van een goed doel. De onlangs gehouden veilig had plaats in de Wormer Stoomhal. Daaraan gekoppeld dit keer Only Friends.

Door:Kees Klinkenberg

De doelstelling van Sportclub Only Friend is om op een toonaangevende manier, kinderen en jongeren met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving.

De bedoeling is dat de kwaliteit van leven van kinderen met een beperking aanmerkelijk wordt verhoogd. Het unieke en hypermoderne Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord is de thuisbasis van Only Friends en is bij uitstek geschikt om onze sporters op een veilige manier te laten sporten in een vertrouwde omgeving.

Tachtig jaar

De Posthoorn Krommenie is een bloeiende postzegelvereniging die in geheel Zaanstad/Waterland en Wormerland haar leden heeft. De vereniging is opgericht op 28 december 1938 en heeft in 2018 haar 80e verjaardag gevierd met de uitgifte van een schitterend jubileumboek. In het jaar 2004 is de vereniging Philatelica Zaanstreek opgegaan in De Posthoorn In het jaar 2012 heeft de Postiljon uit Oostzaan dit goede voorbeeld gevolgd.

Veilingen

Als beschreven werd er bij de club naast de maandelijkse veilingen van 200 kavels, speciaal voor grote nalatenschappen, in de maand november nog een extra veiling in de Stoomhal te Wormer gehouden. Daar ruim 1000 kavels aangeboden. Eerdere veilingen stonden in het teken van onder meer Giro 555 na de Tsunami, De Zonnebloem, de Voedselbank en nu dan Only Friends.

In totaal werd er 1068 euro bijeen geveild. Bij dat bedrag komt nog een restant van een eerdere veiling van ongeveer 700 euro zodat er in totaal 1800 euro voor Only Friends is opgehaald. Als 'een meer dan mooi bedrag na een zeer geslaagde veiling' omschrijft voorzitter Jan Kluft het geheel.

Afbeelding