Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Duo-expositie in Galerie Blauw

ZAANDAM - Vanaf 5 tot en met 31 januari zijn in Galerie Blauw, Aris van Broekweg 2 in Zaandam werken te zien van de kunstenaars: Brighart & Ineke Agenant. De officiële opening is op zondag 5 januari vanaf 11.00 tot 16.00 uur met een openingstoespraak door Christine Filip (coach) om 13.00 uur.

Brighart is bekend van haar geestelijke abstracte schilderijen en wordt gewaardeerd over het hele wereld. Ineke Agenant komt met prachtige objecten die geïnspireerd zijn door organische vormen uit de natuur.

Abstract expressioniste Brighart is geboren 1956 te Amsterdam. Zij deed de vooropleiding van de Rietveld academie te Amsterdam. In Brighart's expressionistische kunstwerken komen de thema's: vreugde, creatieve energie, energiebronnen en bewegingen in het universum naar voren. Zij laat in haar werk een immateriële werkelijkheid zien. Zij probeert de geestelijke wereld af te beelden in een abstracte beeldtaal. Zij laat zich inspireren door de theoretische natuurkunde.Rood,oranje en geel zijn veel voorkomend in haar kleurrijke schilderijen. Zij experimenteerde bijvoorbeeld met het gebruik van nylon paraplu's.(2005); glas bolletjes 2012 en space-gel (2008). Momenteel werkt de kunstenares in lagen verf.

Ineke Agenant uit Ilpendam begon in 2003 met een cursus keramiek. Haar objecten worden veelal organisch vormen geïnspireerd op elementen uit de natuur in al haar verschijningsvormen. Maar ook indrukken van verre reizen en natuurfoto's uit National Geographic, omzetten in organische bewegingsvormen blijft een enorme uitdaging. Soms gebruikt ze natuurlijke materialen waarbij ze de beweging volgt en in klei omzet zodat natuur en klei samensmelten tot één geheel. Haar objecten zijn zeer divers, zowel in vorm als in kleur.

De openingstijden zijn woensdag van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Afbeelding