Jazz in het Zaantheater!
Jazz in het Zaantheater! (Foto: Casper Koster)

Nieuwjaarsjazzaan in Zaantheater

ZAANDAM – Traditiegetrouw start het Zaantheater het nieuwe jaar met een middag jazz! Op zondag 5 januari opent De Zaanse Ambassade het concert, met op het programma heerlijke jazzy, poppy en easly listening stukken. Presentatie is in handen van de Zaanse zangeres Jerney Kate en gitarist en zanger René Nijenhuis. Nieuwsjaarsjazzaan begint om 15.00 uur in de Forbo Flooringzaal.

De Zaanse Ambassade is een projectorkest dat voor elk concert van samenstelling kan veranderen. Hiermee wil de band een bijdrage leveren aan de muzikale ontwikkeling van de Zaanse muzikant, een rol spelen in de sociale omgeving van de Zaanstreek en met optredens een aanvulling zijn op iedere activiteit die hier georganiseerd wordt. Bij optredens buiten de Zaanstreek wil het orkest een ware ambassadeursrol vervullen. De Zaanse Ambassade is een initiatief van René Nijenhuis, zelf freelance gitarist, vaste gitarist in de Schoorlse Big Band en bandleider van Cool Blenz.

Samenstelling

Voor Nieuwjaarsjazzaan in het Zaantheater heeft De Zaanse Ambassade een speciale samenstelling: de Zaanse singer songwriter Jerney Kate, (contra-)bassist Dave Besse, toetsenist Ruud Luttikhuizen en drummer Carel Vrieling spelen de fijnste jazz standards, de swingendste popsongs en heerlijke easly listening stukken. Een mooi en muzikaal begin van het theatrale jaar 2020.

Kaarten

Nieuwjaarsjazzaan is te zien op zondag 5 januari om 15.00 uur. Kaarten (vanaf € 16,10, incl. een pauzedrankje en garderobe) zijn te koop via www.zaantheater.nl. Tijdens de feestdagen heeft de kassa van het Zaantheater aangepaste openingstijden. Kijk hiervoor op de website.