Goed gepoetst! De tandarts is trots op je!
Goed gepoetst! De tandarts is trots op je! (Foto: aangeleverd)

Tandartspraktijk Rooswijk op nieuwe locatie in Zaandijk

ZAANDIJK – "De mondhygiëniste bezoeken, is dat nodig? Deze vraag horen we gelukkig steeds minder omdat mensen weten dat een goed verzorgd gebit klachten kan voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Wij maken het gebit niet alleen schoon, maar geven ook gepersonaliseerd – en patiëntgericht advies. Voor kinderen hebben wij een poetsleertraject waardoor de nieuwe generatie opgroeit met de juiste manier van poesten en uiteindelijk interdentale reiniging.", zeggen Vanitha Smiet-Naidoo, tandarts en Misha Smiet, praktijkmanager van Tandartspraktijk Rooswijk.

De praktijk is recent verhuisd en is nu gevestigd in het Medisch Centrum De Zaan, Dr. J.J. van der Horststraat 2a in Zaandijk. Vanitha is de hoofdtandarts van het in totaal tien mensen sterke team, van onder meer tandartsen, preventie assistentes en een mondhygiënist.

Op de oude locatie waren minder mogelijkheden tot modernisering. In het zorgcentrum kon dat wel en zijn er korte lijnen bij aansluiting op andere medische disciplines. In de nieuwe praktijk zijn ook nieuwe patiënten welkom. Tandartspraktijk Rooswijk biedt een scala aan behandelingen. "Praktisch alle behandelingen binnen de tandheelkunde zijn mogelijk. Natuurlijk de controles maar ook vullingen, kroon- en brugwerk, wortelkanaalbehandelingen, poetsinstructies, gebitsreinigingen, protheses, tot bleken. Wij reserveren elke dag tijd voor pijnklachten, dus onze patiënten worden snel geholpen."

Goed om te weten: alle behandelingen voor kinderen onder de achttien jaar zijn kosteloos voor de ouders want ze vallen onder de basisverzekering. De praktijk heeft preventie hoog in het vaandel staan. Behalve het stimuleren bij kinderen goed te poetsen, worden bij hen alle blijvende kiezen geseald.

"Gelukkig kunnen we vandaag de dag heel veel doen om kiezen en tanden te behouden. We werken met moderne materialen en technieken. We doen er alles aan om de patiënt zo ontspannen mogelijk in de stoel te laten liggen. Tijdens een intake nemen we de tijd om te horen wat de wensen zijn van een patiënt. Wij bespreken dus samen een behandelplan. In mijn ervaring komt angst voor een groot deel door onwetendheid over wat een behandeling inhoudt. En wij hopen dat onze fotowand met tropisch strand ook een ontspannend effect heeft natuurlijk", besluit Vanitha Smiet-Naidoo. Meer informatie op: www.tandartspraktijkrooswijk.nl