'Luchtige lezing op de luie zondagochtend' in De Vuister

KOOG AAN DE ZAAN - In buurtcentrum De Vuister, Molenwerf 44 in Koog aan de Zaan wordt op zondag 19 januari de luchtige lezing op de zondagmorgen gegeven door Hans Luiten. Het gaat op deze zondagochtend over: Moeten we bang zijn voor de Chinezen?.

Wat gelijk de vraag doet opkomen, is dit een luchtig onderwerp...? Maar goed, dit is het thema waaronder wat wordt verteld over Chinese systeem. Dat boezemt angst in aldus Hans Luiten. Wie vijf keer door rood loopt krijgt geen lening meer. Een miljoen Oeigoeren wordt in concentratiekampen heropgevoed. En burgers worden via apps op hun telefoon totaal in de gaten gehouden. Dit land is aan enorme opmars bezig en verwerft steeds meer geopolitieke macht. Afrika is afhankelijk van Chinese leningen, Griekse havens zijn al opgekocht, de Nieuwe Zijderoute gaat waarschijnlijk heel veel betekenen voor onze Rotterdamse haven.
Welke ontwikkeling heeft China de afgelopen honderd jaar doorgemaakt? Is het land nog wel communistisch? Wat zijn de politieke ambities van de Chinese leiders? Een lezing over Mao en Mantsjoerije, Mussen en Messen, Confucius en Communisme, Oeigoeren, Alibaba en Deng Xiao Ping. De lezing begint om 11.00 uur in de grote zaal en de kosten zijn € 5,00. Opgeven is niet nodig.