Afbeelding
Ter voorbereiding op het tweede gedeelte van het seizoen heeft de Vrouwenselectie van ZVV Zaandijk een pittig trainingskamp afgewerkt.(Foto: aangeleverd)

Pittig trainingskamp Vrouwenselectie

ZAANDIJK - Ter voorbereiding op het tweede gedeelte van het seizoen heeft de Vrouwenselectie van ZVV Zaandijk een pittig trainingskamp afgewerkt. Terwijl de vorige editie 'balbezit' centraal stond, was het thema deze keer 'mentale weerbaarheid'. De groep werd mede door de weersomstandigheden op de wenken bediend.

Tijdens de vrijdagochtendtraining op het eigen complex verraadden de rookpluimen van de omliggende fabrieken dat de wind met kracht zes uit een heel andere hoek ging waaien. Na het uitreiken van de mountainbikes en een korte uitleg volgde een barre tocht richting verblijf De Slaper te Camperduin. Door weer en tegenwind werd het complex van VV Egmondia als tussenstop aangedaan. De warme chocolademelk, de kachel en verzorging van twee iconen van deze club, zorgden er voor dat de rit van ruim 40 km op karakter volbracht werd.

Zaterdagmorgen werd een wandeling van vijf km langs de her ontwikkelende dijk van de Hondsbossche Zeewering gemaakt. In Petten stonden de mountainbikes klaar om op tijd te komen voor de lunch.

De tweede voetbaltraining stond 's middags gepland op het kunstgrasveld van Duinrand S. Het verblijf De Slaper deed de naam eer aan. Na het diner was er weinig behoefte om het erg laat te maken. Dat kwam goed uit, want zondagmorgen om 9.00 uur stond een heuse mountainbike clinic in de Schoorlse Duinen op het programma. Onder leiding van Martijn van Veghel van Onyva werd een groot deel van het parcours getrotseerd om zo een idee te krijgen hoe het er aan toe gaat deze zware sport.

Voordat de groep moe maar voldaan terugkeerde naar Zaandijk kreeg Samantha van der Ploeg als meest waardevolle trainingskamster de 'Gele Leiderstrui' uitgereikt.