De familie Mak zet zich in voor de stichting Metakids door het organiseren van een benefietconcert.
De familie Mak zet zich in voor de stichting Metakids door het organiseren van een benefietconcert. (Foto: aangeleverd)

'Onze zoon Kay is een knokker'

WORMER - In oktober 2018 zijn Robin en Rozanne Mak uit Wormer een actie gestart om geld in te zamelen voor stichting Metakids. Deze stichting zet zich in om alle metabole oftewel stofwisselingsziekten behandelbaar te maken. Het vervolg op deze actie bestaat uit een groots aangepakt benefietconcert dat in samenwerking met Het Wapen van Wormer op zaterdagavond 18 januari gaat plaatsvinden.

Hun zoontje, de inmiddels 3,5 jarige Kay, heeft een stofwisselingsziekte. Daardoor heeft hij problemen met z'n gehoor, zijn zicht en met de aanmaak van verschillende stoffen in zijn lichaam die nodig zijn om goed te kunnen functioneren.

"Gelukkig gaat het, mede dankzij de medicijnen en therapieën, goed met Kay. Hij heeft iedereen al meerdere malen verbaasd met de flinke sprongen die hij maakt in z'n ontwikkeling", zo laten zijn ouders weten.

Benefietconcert voor stichting Metakids

"Bij kinderen die met een metabole ziekte worden geboren gaat er iets mis met de chemische processen in het lichaam waardoor het bepaalde voedingsstoffen niet goed op kan nemen of afvalstoffen niet goed af kan breken. Kay is een knokker en dan kunnen wij als ouders natuurlijk niet achterblijven!", aldus Robin en Rozanne Mak.

Bredere actie

Bij vrienden, bekenden, familie, oliebollen bakkende dorpsgenoten en plaatselijke ondernemers werd tijdens de eerste actie in no-time al een aanzienlijk bedrag binnengehaald. In de zomer van 2019 hebben Rozanne en enkele van haar buren namens Metakids meegelopen aan de Dam tot Dam wandeleditie. Ook via de Groet uit Schoorl wandeltocht werd geld opgehaald voor Metakids. Door deze successen zijn Robin en Rozanne erg gemotiveerd geraakt en willen de acties breder aanpakken. Daarom is het benefietconcert het volgende doel om geld te genereren.

Cactus Head

Voor de muzikale omlijsting treed geheel belangeloos de lokale band Cactus Head op. Op deze avond speciaal aangevuld met vele muzikale vrienden. "Cactus Head & Friends: kenners weten dat dit garant staat voor een spetterende avond!", lichten Robin en Rozanne toe.

"Bij binnenkomst ontvangen de bezoekers bovendien een lootje. Op de avond zelf vallen hiermee mooie prijzen te winnen die de Wormer middenstand beschikbaar heeft gesteld."

Kaartverkoop

Kaarten voor dit Benefietconcert inclusief lot kosten €7,50. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de actie. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Het Wapen van Wormer.

De ouders van Kay roepen op: "Kom dus naar het Benefietconcert, steun de actie, steun Kay, steun stichting Metakids."

Wie op 18 januari verhinderd is, maar wel wil bijdragen aan deze actie kan doneren op www.actievoormetakids.nl/actie/rozanne-en-robin-mak