Afbeelding
(Foto: Bart Vijfvinkel)

Uitvoering van 'Mischa, een zangstuk'

KOOG AAN DE ZAAN - Projectkoor Micha geeft, onder leiding van Jos Martens, op zondag 19 januari de uitvoering 'Mischa, een zangstuk'. De uitvoering wordt gehouden in de katholieke H.H. Martelaren van Gorcum-kerk, Boschjesstraat 115, Koog aan de Zaan. Dit is een samenwerking tussen BWZ en de Martelaren van Gorcum.

Micha, een zangstuk, bestaat uit negentien liederen en is geschreven voor koor, piano en orgel. Het projectkoor Micha bestaat uit ongeveer 25 mannen en vrouwen. Het Bijbelboek Micha inspireerde componist/cantororganist Jos Martens en theoloog/predikant Bart Vijfvinkel tot het schrijven van een nieuw werk.

Scherpe spot

Met indrukwekkende scheldkanonnades en scherpe spot gaat Micha tekeer tegen hemeltergend onrecht. De geschiedenis lijkt vastgelopen, recht is verdwenen uit het land, maar Micha verkondigt daartegenin het Woord van de Ene, de andere mogelijkheid:

Aansluiting

Na de eerste uitvoering was een veelgehoorde opmerking dat de woorden van Micha zo naadloos aansluiten bij de actualiteit. Tijdens het schrijven en de repetities viel het Jos Martens en Bart Vijfvinkel ook op hoeveel zeggingskracht de woorden uit het oude profetenboekje Micha vandaag de dag nog hebben. Aanvang 14.30 uur, de toegang is vrij en er is koffie en thee na afloop.