Afbeelding
Inspiratie opdoen bij Fluxus onder leiding van stadsdichter Ellis van Atten en dichter-schrijver Hans Kuijper. (Foto: aangeleverd)

Uitdaging voor Zaanse dichters

ZAANSTREEK - Joke Konijn organiseert opnieuw een editie van Veldwerk, de verrassende manifestatie van beeldende kunst en poëzie in de Schaalsmeerpolder. Voordat het in september zover is, konden creatieve Zaankanters eerder deze week inspiratie opdoen bij FluXus op de Westzijde 168.

Naast Joke als organisator van het beeldende kunst en poëzie-evenement gaven dichter-schrijver Hans Kuijpe en Ellis van Atten, stadsdichter075 informatie. Nieuw is de samenwerking met het blad DICHTER. van Uitgeverij Plint. Eind mei verschijnt een themanummer dat vooruitloopt op de manifestatie. Aan Zaanse dichters wordt gevraagd nieuw werk voor dit nummer aan te leveren. De redactie van het magazine zal de mooiste 'Zaanse' gedichten een plekje geven. De gedichten uit het blad zijn in september langs de route in de Schaalsmeer te zien. Ook worden enkele dichters van wie hun werk is geplaatst, uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de feestelijke opening van Veldwerk op zaterdag 15 september.

Zaanse dichters kunnen hun werk insturen met daarbij de volgende voorwaarden: DICHTER. neemt alleen nieuwe gedichten op, thema van Veldwerk is 'Geloof' (in de ruimste zin des woords). Het blad is bedoeld voor lezers 'van 6 tot 106'. Dat betekent dat de dichter rekening moet houden met een (deels) jong lezerspubliek. Al te wrede, kwade, cynische of zwartgallige gedichten zijn minder geschikt,

De deadline voor inzenden staat op zaterdag 1 februari. Stuur het werk naar: hanskuyper@hotmail.com Indien het werk wordt geselecteerd, volgt persoonlijk bericht na 1 maart. Over de beslissing van de redactie is geen correspondentie mogelijk. Leuk: DICHTER. betaalt een vergoeding voor geplaatst werk.