Afbeelding
Linksboven/onder: Het Kerkplein van nu is nauwelijks te herkennen zoals het eruit zag in circa 1910. In het midden de groentewinkel van Grapendaal, later Bosse. Foto's rechtsboven/onder: Hoek Zuiderhoofdstraat – Padlaan. In 30 jaar tijd is deze hoek enorm veranderd. Waar nu juwelier Van Zaane is gevestigd, was vroeger de winkel van Ten Wolde. (Foto's: aangeleverd)

Presentatie oud en nieuw Krommenie

KROMMENIE - Op uitnodiging van KBO Seniorenbelang Zaanstreek-Noord verzorgt het Historisch Genootschap Krommenie op woensdag 22 januari een presentatie over oud en nieuw Krommenie. Aan de hand van foto's wordt er een wandeling gemaakt door Krommenie en worden er verhalen en wetenswaardigheden gedeeld.

Het Historisch Genootschap Krommenie verzamelt en archiveert alles over Krommenie (en Krommeniedijk) als gezellige dorpen. Daarbij is er grote interesse in historische archieven, gegevens en beeldmateriaal van Krommenie.Thuisbasis is Huize Barkeloo, te vinden aan Vlusch 8A.

Oproep

Het genootschap roept op deze belangrijke documenten goed te bewaren voor ons nageslacht. Dat kunnen eigen afbeeldingen zijn, van de familie, een bedrijf of vereniging. Wie wil dat deze bewaard blijven en ze beschikbaar stelt voor openbare doeleinden, zoals bijvoorbeeld fototentoonstellingen, kan contact met het genootschap opnemen. Het genootschap is altijd op zoek naar oude foto's, films en verhalen van vroeger. Vroeger kan heel lang geleden zijn, maar ook van recente datum. Oude films die zich afspelen in Krommenie en Krommeniedijk worden gedigitaliseerd en opgeslagen in het archief. Tegelijk laat het genootschap met deze collectie zien hoe Krommenie veranderd is.

Presentatie

De presentatie vindt plaats in Buurtcentrum de Pelikaan, Kervelstraat 185A. Aanvang 14.00 uur. Kosten: € 3,50 voor leden KBO en SVK, niet-leden € 5,-.Wie het wil, kan daar ook eigen ervaringen delen met de aanwezigen. Als inwoner van Krommenie is het leuk om te zien hoe het vroeger was en hoe de situatie nu is. Op de website www.hgc-krommenie.nl is meer informatie te vinden.

Afbeelding