Auteur Peter Buwalda te gast bij Culture Raad Zaanstad

ZAANDAM - Met zijn debuut Bonita Avenue katapulteerde Peter Buwalda zichzelf in een klap naar de eredivisie van de Nederlandse letteren. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won.

De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Op 25 januari zit Buwalda gewoon gezellig bij De Culturele Raad Zaanstad.

Zakje Zaans zand

En als hij goed zijn best doet maakt hij een nieuwe stap in zijn ontwikkeling: dan treedt hij toe tot de galerij der illustreren die een duivekater én een zakje Zaans zand (uit 1687) verdiend hebben.

Op verzoek

Mede dankzijde inventarisatie onder de bezoekers welke gasten ze graag zien optreden wordt op 25 januari opnieuw het muzikaal duo Van Piekeren naar de Westzijde 82 gehaald. Hun eerste, korte, explosieve optreden bij de Culturele Raad Zaanstad smaakte naar meer, dus komen ze weer knallen.

Stadshistoricus

Bovendien geeft de stadshistoricus Frans Hoving nog een keer act de préséance. Met zijn enthousiasme neemt hij de bezoekers mee naar de unieke Zaanse historie.

Kaartverkoop

Kaarten à € 15,- via info@crzaanstad.nl, of via www.crzaanstad.nl Locatie: De Vermaning, Westzijde 82 in Zaandam.