Het team van KOOK is er zaterdag 5 september weer klaar voor. (Foto: Vincent de Vries)
Het team van KOOK is er zaterdag 5 september weer klaar voor. (Foto: Vincent de Vries) (Foto: )

Zaterdagverkoop Kook 5 september

ALKMAAR - Stichting Kook houdt zaterdag 5 september weer haar maandelijkse zaterdagverkoop. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 15.00 uur aan de Zijperstraat 36A in Alkmaar voor weinig geld allerlei goede, tweedehands huisraad en kleding kopen.

De boeddhistische Rakhine minderheid is het doelwit van vervolging

In de maand september helpt KOOK de Rakhine minderheid in Bangladesh bij de renovatie van een lagere school in Khurushkul. Bangladesh is voornamelijk moslim en de boeddhistische Rakhine minderheid is het doelwit van vervolging. De Rakhine gemeenschap is één van de meest verwaarloosde en kansarme minderheid in Bangladesh met politieke en economische discriminatie. 70% van de kinderen lijdt aan ondervoeding en 80 % van de jongeren is werkloos.

Grotere kans

Door de kinderen naar school te laten gaan hopen ze dat de kinderen een grotere kans krijgen om zich te kunnen ontwikkelen en voor zichzelf op te kunnen komen. Eén van de scholen is de lagere school van Khurushkul. Het dak van de school is in slechte staat en het plafond is al gedeeltelijk naar beneden komen vallen. Ze willen graag dat de school welke bestaat uit drie klaslokalen wordt opgeknapt en dat er elektriciteit wordt aangelegd.

Spullen

Bruikbare spullen over? Lever ze in bij het Kook-pand aan het Zijperstraat 36A, op maandag en woensdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Spullen laten ophalen kan ook, bel 072 - 5117891.