Showman’s Fair in de Alkmaarderhout (Foto: Luciënne van der Stouwe)
Showman’s Fair in de Alkmaarderhout (Foto: Luciënne van der Stouwe)

Showman’s Fair in aantocht

ALKMAAR - De Alkmaarderhout wordt 4, 5 en 6 september weer omgetoverd tot Showman’s Fair. De opbouw van het festival is in volle gang: de lange tafels, waaraan straks allerlei eten en drinken worden geserveerd, worden klaargezet. Sfeervolle open theatertenten waarin dit weekend allerlei optredens te zien zijn, staan klaar. Vanaf vrijdag 4 september gaat het publiek een verrassend festivalavontuur tegemoet. Drie dagen lang rijkgevulde arrangementen vol theater, muziek, film, cabaret, dans, bijzondere acts en inclusief lekker eten en drinken.

Nieuw dit jaar is de rijke keuze uit diverse arrangementen: de Koffietafel, Lunchtafel, Kindermiddag, Dinertafel en Late Night-arrangement. Tickets zijn verkrijgbaar via voorverkoop en verloopt via Podium Victorie. Er zijn nog tickets beschikbaar via showmansfair.nl/alkmaar. Begeleid door de stem van de presentator, maakt het publiek een tour over het festivalterrein. Aan grote, overdekte tafels worden lekkere hapjes en drankjes geserveerd. De reis vervolgt langs de theatertenten, waar diverse optredens zijn van lokale helden én landelijk bekende artiesten. Zo speelt Kiki Schippers tijdens de Dinertafel op vrijdag. Ze drijft satire bij Spijkers met Koppen, schrijft columns voor het AD, ontving de Annie M.G. Schmidtprijs en werd al vier keer genomineerd voor het beste theaterlied. Maar ook soulzanger Steffen Morrison is live te zien op Showman’s Fair, tijdens het Late Night-arrangement.

Pols

Lokaal talent is er onder meer van Theatergroep POLS, bestaande uit jonge theatermakers die begonnen zijn bij Artiance Alkmaar en nu het podium op Showman’s Fair bestormen. Voor kinderen is er een speciaal Kindertafel-arrangement ingericht met verse limo, leuke activiteiten en workshops én bijzondere korte voorstellingen. Op zondag 6 september de energieke groep SKITTA, die samen met de Skittergirls zorgt voor een actieve bewegingssessie. Filmhuis Alkmaar laat prachtige korte animaties zien uit heel Europa. Kortom: een warm welkom met verse koffie en gebak op zondag, een smaakvolle lunch, een vrolijke kindermiddag, uitgebreid diner of ’s avonds tussen de sfeerverlichting met een drankje in de hand: elk arrangement heeft zijn eigen charme en allemaal zijn ze gevuld met mooie optredens en theatrale verrassingen. Het hele programma is te vinden op showmansfair.nl/alkmaar. Er belooft zon aan te komen dit weekend, maar ook met regen zit het publiek droog: de lange tafel en de verschillende tenten zijn overdekt.