Huize Westerlicht is zo goed als klaar voor de 21e eeuw.
Huize Westerlicht is zo goed als klaar voor de 21e eeuw. (Foto: aangeleverd)

Huize Westerlicht klaar voor 21e eeuw

ALKMAAR - Een schitterend Rijksmonument met een prachtige vijver ervoor. En dit midden in de Alkmaarder Hout, Nederlands oudste stadspark. Het fraaie pand is door bouwbedrijf Heijmans gerenoveerd, opgeleverd en overgedragen aan de Noordwest Ziekenhuisgroep. Nieuwsgierig hoe Westerlicht er nu uitziet? Bekijk dan de volgende video: www.nwz.nl/westerlicht-tour.

De renovatie van Huize Westerlicht, een van de rijksmonumenten op het ziekenhuisterrein in Alkmaar, is gereed. Bouwbedrijf Heijmans heeft het pand opgeleverd en daarmee weer overgedragen aan Noordwest Ziekenhuisgroep. In november wordt het pand verder ingericht. Begin december verhuizen de kantoren van ondersteunende afdelingen van Noordwest. Later die maand volgen de leslokalen en kantoren van de Noordwest Academie, het opleidingsinstituut voor toekomstige dokters en verpleegkundigen.

Virtuele tour

Passend bij de huidige coronamaatregelen heeft Noordwest een virtuele tour gemaakt door het gerenoveerde Huize Westerlicht. Deze tour biedt 360-gradenfoto's en een schat aan informatie en historische foto's van veel plekken in het pand. De tour is voor alle geïnteresseerden te bekijken via www.nwz.nl/westerlicht-tour (op pc, smartphone en tablet). Noordwest hoopt in betere tijden alsnog rondleidingen te kunnen organiseren. Naar een ontwerp van DOK Architecten heeft bouwbedrijf Heijmans het verzorgingshuis uit 1932 gemoderniseerd en verduurzaamd. Tegelijkertijd zijn originele details, zoals de karakteristieke glas-in-loodramen, behouden gebleven. De gevel aan de voorzijde is in oude glorie hersteld. De zolder, een geliefd onderkomen voor vleermuizen, is intact gebleven.