Kleine Waterbazen Marah, Kaya, Pelle, Djeeda, Mikai, Lars en Sophie.
Kleine Waterbazen Marah, Kaya, Pelle, Djeeda, Mikai, Lars en Sophie. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen doen bijzondere vondst!

REGIO - Leerlingen van OBS De Koningsspil in Oosthuizen vonden 3 november jl. een cheque van €10.000,- onder een hoop zand op het schoolplein.

Leerlingen vinden cheque van €10.000,-

De cheque is afkomstig van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Dat organiseerde dit jaar voor de tweede keer een wedstrijd voor de vergroening van schoolpleinen. OBS De Koningspil is een van de drie winnaars. De leerlingen ontvingen een persoonlijke videoboodschap van bestuurder Klazien Hartog met het goede nieuws! De kinderen moesten nog wel op zoek naar hun prijs. Na wat kort speur- en graafwerk, haalden de kleine Waterbazen de cheque 'boven water' en toonden zij die aan hun medeleerlingen en leerkrachten van de school. Met dit geld kunnen ze hun idee en ontwerp voor een watervriendelijk en groen schoolplein uitvoeren.

Minder wateroverlast

Klazien Hartog: "Als waterschap vinden we het belangrijk dat schoolpleinen groener en watervriendelijker worden. Juist in deze tijd waarin we steeds vaker met extreem weer te maken hebben. Aarde en planten nemen meer regenwater op dan stenen, dus is er minder overlast van water. In de zomer zorgen struiken en planten juist voor verkoeling, zodat kinderen lekker kunnen spelen. Een groen schoolplein is ook goed voor insecten, vlinders en vogels."

Jury enthousiast

Een jury heeft alle inzendingen voor watervriendelijke schoolpleinen beoordeeld. En is enthousiast over het mooie, speelse en groene ontwerp van OBS De Koningsspil. Ook de geweldige motivatie via een film en de grote betrokkenheid van ouders en leerlingen bij het project worden geroemd. Het waterschap wenst de school veel succes met het inrichten van het schoolplein!