Leven je schoenen in voor dak- en thuislozen.
Leven je schoenen in voor dak- en thuislozen. (Foto: Pexels.com)

Lever schoenen in voor dak- en thuislozen

ALKMAAR - Schoenen over? Van 10 november tot en met 19 december kunnen herdraagbare schoenen worden ingeleverd bij de ReShare Store aan Achterstraat 36 in Alkmaar in ruil voor 50% korting op een artikel naar keuze. De ingezamelde schoenen worden, in samenwerking met opvangcentra, op 19 december weggegeven aan dak- en thuislozen.

Dak- en thuislozen lopen gemiddeld 40 kilometer per dag

Het aantal daklozen tussen de 18- tot 65-jarigen in Nederland ligt rond de 40.000 (CBS). Deze mensen lopen gemiddeld zo’n 40 kilometer per dag. Daar slijten schoenen snel van, terwijl zij vaak geen geld hebben voor nieuwe schoenen. Daarom wil de ReShare Store hen eens in iemand anders’ schoenen laten lopen.

Mannenschoenen

Er is vooral behoefte aan mannenschoenen, maar alles is welkom. Er wordt samengewerkt met lokale opvangcentra zodat de schoenen bij de juiste mensen terecht komen.

Welkom

Zij zijn op 19 december hartelijk welkom bij de ReShare Store om een paar schoenen uit te zoeken. De ReShare Stores zijn frisse en modern ingerichte tweedehands – en vintage kledingwinkels van het Leger des Heils.