Matthijs Buringa - ook bekend als dj en producer Matisso - heeft een droom.
Matthijs Buringa - ook bekend als dj en producer Matisso - heeft een droom. (Foto: aangeleverd)

Matthijs droomt van een release bij Spinning Records

ALKMAAR - Matthijs Buringa - ook bekend als dj en producer Matisso - heeft een droom: een plaat uitbrengen bij het wereldberoemde platenlabel Spinnin Records. Mogelijk komt zijn droom uit, want zijn nummer ‘Paradise’ is een van de vijftien tracks die kans maken op een release bij het platenlabel.

“Ik zit al acht jaar in de elektronische muziek en heb daarvoor gedrumd”, zegt de 17-jarige Alkmaarder die studeert aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. “Toen ik deze wedstrijd voorbij zag komen, wilde ik meteen meedoen want Spinnin Records is in de dansscene een van de bekendste maatschappijen. Ze werkten onder meer samen met Martin Garrix en Lucas&Steve. Op mijn nummer Paradise zingt een Libanese vriend van mij. Nu maar hopen dat ik bij de laatste vier zit, want uiteindelijk kiest DJ Tiësto hieruit de twee winnende nummers die een release krijgen. Ik heb inmiddels alle vijftien nummers beluisterd en er zit zeker goed materiaal tussen, dus het wordt spannend.”

Stemmen via Shazam

Hoe Matthijs bij de laatste vier kan eindigen? Door op zijn nummer te stemmen en dat kan tot vrijdag 13 november middernacht. “Stemmen doe je via de Shazam app. Beluister Paradise via https://soundcloud.app.goo.gl/53kv waarbij je tijdens het afspelen van het nummer de Shazam app moet aanzetten om het nummer te scannen en zo je stem uit te brengen. Nu maar hopen dat er zoveel mogelijk mensen op mijn nummer stemmen. Als mijn nummer gereleased wordt, is dat echt een droom die uitkomt. Niet ik dan ineens wereldberoemd ben hoor, maar het geeft zeker een boost aan je bekendheid en carrière.”

Slapeloze nachten

Na vrijdag 13 november duurt het nog een week voordat Matthijs weet of zijn nummer Paradise wint. "Ik heb nog net geen slapeloze nachten, maar spannend is het zeker!”