Emille Roemer opent de livestream waarin de gemeente het gesprek aangaat met ondernemers.
Emille Roemer opent de livestream waarin de gemeente het gesprek aangaat met ondernemers. (Foto: Theo Annes)

Gemeente in gesprek met Alkmaarse ondernemers

ALKMAAR - De gemeente gaat 20 november tijdens een livestream in gesprek met Alkmaarse ondernemers. Hoe gaan ze om met de pandemie? Wat zijn hun ervaringen? Hoe zien ze de toekomst? Burgemeester Emile Roemer opent de livestream.

Vrijdag 20 november is de Dag van de Ondernemer, uitgeroepen door MKB Nederland om extra aandacht te vestigen op ondernemers en op het belang van ondernemers voor Nederland. In het kader van deze dag organiseert de gemeente Alkmaar van 14.00 – 14.45 uur een livestream in samenwerking met NHNext. Gespreksleider is Stefanie Hoogland. Zij gaat in gesprek met: Karin Hiemstra, eigenaresse van Restaurant de Fransman en voorzitter KHN Alkmaar, Bert Waardijk, eigenaar Waardijk Schoenen, Gideon Nijemanting, directeur Bedrijven Rabobank Alkmaar, Aart van Haren, algemeen directeur Vomar en Pieter Dijkman, wethouder Economische zaken gemeente Alkmaar. Deelnemers kunnen tijdens de stream vragen stellen.

De gemeente liet I&O research onderzoek doen naar de impact van het coronavirus op ondernemingen in Alkmaar. Hoe gaan ze de uitdagingen van deze tijd aan? Vinden ze nieuwe wegen om te ondernemen? Het onderzoek van I&O Research gaf o.a. als uitkomsten:

Thuiswerken voor veel werknemers niet mogelijk

• Meerderheid ondernemers maakt gebruik van landelijke steun

• Uitstel betalingen meest ontvangen gemeentelijke steunmaatregel

• Een derde verwacht sterk negatieve gevolgen corona voor bedrijf

• Zes op tien ondernemers bereiden zich voor op nieuwe situatie

Bekijk de livestream via de website van www.NHNext.nl.