Ron Zentveld van de Egmondse Reddingsbrigade toont trots de cheque van Rabo Clubsupport.
Ron Zentveld van de Egmondse Reddingsbrigade toont trots de cheque van Rabo Clubsupport. (Foto: Martijn Voorhout Fotografie)

510 clubs ontvangen Rabo ClubSupport

REGIO – De afgelopen weken hebben vele inwoners van de regio Alkmaar gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. Via Rabo ClubSupport zijn er 510 bestedingsdoelen voor ondersteuning opgegeven door lokale verenigingen. Rabobank-leden stemden vervolgens op de doelen waarvan zij vinden dat die daadwerkelijk ondersteund moeten worden met kennis, netwerk en financiële middelen. Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze verenigingen uit de regio Alkmaar dus als geroepen.

Inwoners steunen lokale verenigingen tijdens lockdown

Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek uitgevoerd door de Rabobank blijkt dat in normale tijden 77 procent van de inwoners uit de provincie Noord-Holland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 29 procent was. Ruim 70 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging gemist te hebben.

Verbinding

Ralph van Soomeren, directievoorzitter van Rabobank Alkmaar e.o.: ‘Wij zijn blij dat we als coöperatieve bank een deel van onze winst terug kunnen geven aan de clubs in onze regio. Ondersteuning betekent voor Rabobank méér dan alleen geld geven. Als coöperatieve bank is het voor ons ook een manier om in verbinding te zijn met de lokale samenleving. Je komt ons tegen bij vele lokale initiatieven. Helaas kan dat nu niet in fysieke vorm, maar proberen we de clubs zoveel mogelijk digitaal te ontmoeten en te ondersteunen. Daarbij streven we naar een samenwerking die voor beide partijen van toegevoegde waarde is. Goed voor de club én voor de buurt’.

Elektrisch reddingsvlot

510 verenigingen uit de regio krijgen vanuit Rabo ClubSupport dit jaar ondersteuning. Het totale bedrag dat beschikbaar is gesteld door Rabobank Alkmaar e.o. bedraagt € 250.000. Een van deze clubs is Voetbalvereniging LSVV uit Zuid-Scharwoude. Zij ontvingen de meeste stemmen, dat resulteerde in een bijdrage van € 3.973,00. Zij gebruiken de steun voor het faciliteren en intensiveren van jeugdvoetbal. De Egmondse Reddingbrigade ontving een cheque met € 3.902,97. Zij gebruiken deze bijdrage voor de aanschaf van een elektrisch reddingsvlot.


Kijk voor meer info op www.rabobank.nl/clubsupport.. De volledige publicatie van het verenigingsonderzoek is te vinden op www.economie.rabobank.com.