Alkmaarse vriendinnen bedenken Plastic Politie

Vervolg voorpagina


Ook werd duidelijk dat er wel ruimte en enthousiasme voor activiteiten was en dat als wij dat zouden willen, we alle vrijheid konden krijgen om dingen te organiseren."

Acht jaar later kan wel worden gezegd dat dat is gelukt! "Uiteraard niet alleen, we hebben ondertussen een leuke groep vrijwilligers met ieder zijn of haar talent. Van kinderdisco's (waar de eerste keer 138 kinderen op af kwamen), van thema bingo's voor volwassenen tot de 'plastic politie' en onze buurttuin." In de buurttuin kan iedereen vrij inlopen en rondkijken. Er staan veel bloemen en planten om vlinders en bijen aan te trekken. Maar ook tomaten, aardbeien, appels, peren, sperziebonen, aardappels, uien en rabarber.

Er staan bloemen en planten om vlinders en bijen aan te trekken

"Met een vaste groep vrijwilligers eten we regelmatig op vrijdag in 't Ambacht en als het kan uit eigen tuin. Deze hebben we voorzien van een waterton waar we water opvangen om op een later tijdstip te kunnen gebruiken. We hebben al veel bijen en vlinders in onze tuin gezien afgelopen zomer!", sluit Debby af.


Buurthuis 't Ambacht, Glazenierstraat 1 in Alkmaar, tel. 072-5620970, www.ambachtalkmaar.nl.